Du ÄR den Schweiziska Armékniven!

Det finns nog ingen kniv i världen som är mer känd än den Schweiziska Armékniven, i alla fall för oss EDC:are. Men man behöver inte vara EDC människa för att gilla Victorinox, miljoner människor runt om i världen använder dessa verktyg av en ganska logisk anledning.

Den Schweiziska Armékniven är inte känd för dess tuffhet eller otroliga skärpa, utan för dess mångsidighet och anpassningsbarhet till alla möjliga situationer.

Precis som detta verktyg så är även du mångsidig, funktionell och väldigt användbar. Det låter kanske lite konstigt att bli jämförd med just ett verktyg, men om du tänker på det så stämmer det väldigt bra.

Precis som med en Schweizisk Armékniv, som går att slipas till för att bli mer vass, så kan även du kan bli vassare. Via utbildningar och/eller praktisk erfarenhet så bygger du upp dig själv till ett viktigt verktyg i din egna eller ditt företags arsenal. Detta gäller givetvis även om du applicerar dina kunskaper ute i naturen och strävar att bli säkrare och bättre på att klara dig i vildmarken. Faktum är att du kan bli precis vad du vill, om du bara vill tillräckligt mycket och är villig att investera tid i detta.

Till skillnad från Victorinox skapelse så har du en livstid att skärpa din användbarhet och din kunskap. En Schweizisk Armékniv är redan vad den är och kan inte bli något annat. Därför är det du som användare som måste utvecklas att förstå verktyget på ett bättre sätt.

En funktion på detta verktyg får, genom din kunskap och erfarenhet, många olika användningsområden. Du får lättare att identifiera och välja lösningen som passar bäst, baserat på ditt verktygs bästa förmågor. När du bemästrat sättet att tänka på så kommer du att märka att det inte finns många saker som inte går att lösa.

Den kunskap du ackumulerar är användbar med många andra verktyg och lösningar, men om man börjar med en Victorinox så finns det miljoner av tips och trix på nätet. YouTube är en källa till otroligt mycket saker som man kanske inte har tänkt på. Jag brukar lära mig nya saker hela tiden, vilket är riktigt roligt.

En av världens kanske bästa experter på Victorinox är Felix Immler som ständigt lägger upp filmer på YouTube för att utbilda allt fler i olika tekniker. Han är nämligen anställd som utbildare åt Victorinox själva, vilket är väldigt imponerande.

Om du blev inspirerad av denna text och känner att du också vill bli en Victorinox EDC:are så finns det en butik du måste titta in i… Slims.se. Sveriges troligen största butik för Victorinox tillbehör och knivar.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.