Dator med dödsrossel…

Nu börjar min trotjänare och mediavän, HP Pavillion EPC, känna av tidens tand. Jag har inte ens tittat åt någon annan dator, eftersom denna har fungerat så ytterst bra under dom senaste två-tre åren.

Man får en känsla av sorg när ens dator inte mår bra. Hårddiskarna rasslar, skärmen är blek och tangentbordet är glappt efter miljontals nedtryckningar. Till om med datorns Touch Pad är lite oresponsiv ibland.

Fingeravtrycksläsaren på datorn dog för ungefär en månad sedan och går helt enkelt inte att få igång igen. Detta var mitt första varningstecken att hårdvaran inte mår speciellt bra.

USB portarna fungerar ibland väldigt dåligt och externa hårddiskar känns inte igen eller rapporterar fel. Nätverkskortet lägger ibland av och tappar anslutningen utan någon speciell anledning.

Sophögen? Den elektroniska himlen? Nej då. Mina datorer går bara i pension och får lättare arbetsuppgifter istället. Men jakten på en efterträdare kommer att pågå under ett längre tag. Jag vill inte ha en dator som är sämre än den jag köpte för två år sedan. Som marknaden ser ut idag så kommer det inte att bli en enkel uppgift att hitta en dator värdig nog att vara ITPiratens mediavän…

 

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.