Danalock V3 – HomeKit

Detta är den första av många HomeKit prylar som kommer denna vecka. Namnet är Danalock V3 – Homekit versionen, vilket faktiskt är ett Danskt lås, därav namnet. Jag vill först understryka att detta lås är så enkelt att installera att det bokstavligen tog 3 minuter för mig. Efter ytterligare 2 minuter så var låset kalibrerat och utdelat till hela familjen.

Innan jag fortsätter berätta om vad jag tycker om detta lås så måste jag bara förklara hur tråkigt det var att lägga till denna enhet till HomeKit och konfigurera den att fungera till 100% med hemnätverket… Den var så enkel och snabb att få igång att det kändes som att jag missat hälften av momenten, men efter att ha läst igenom instruktionsboken flera gånger kunde jag bara konstatera att allt var klart.

Låt mig förklara hur min upplevelse var…

Jag började med att packa upp kartongen, som bestod av fem delar. En påse med skruvar, en extra låspinne, en bottenplatta, en adapter i plast och slutligen låset. Det enda man behöver göra är att skruva bort sitt vanliga låsvred på insidan av dörren, ersätta pinnen så att den sticker ut max 3.3 cm från dörrsidan (i mitt fall så behövde jag aldrig göra detta), montera bottenplattan med dom medföljande skruvarna, poppa in plast adaptern och slutligen vrida fast låset på dörren. Sen var monteringen klar.

För att konfigurera så vrider man bara låset till ”upplåst” läge, duttar två gånger på inställnings knappen, som kräver ett SIM verktyg till mobiltelefoner. Därefter är det bara att vänta några sekunder tills lampan börjar blinka gult. Vrida låset till ”låst läge” och sedan dutta en gång till för att verifiera. Efter någon sekund så blinkar låset två gånger grönt och sedan är kalibreringen klar.

Scanna koden för låset med Home appen på iPhone/iPad och vänta i några sekunder, välj var låset är och vad det ska heta i HomeKit, sedan är det helt 100% klart. Du blir till och med presenterad med några förinställda scenarios som kommer till användning.

När det gäller pålitligheten i Danalock V3 så kan jag givetvis inte uttala mig om detta ännu. Jag har dock inte upptäckt några problem än så länge och jag gillar verkligen att hela familjen kan komma åt låset via sina telefoner och Apple prylar, helt utan att jag behöver tilldela en massa rättigheter, mixtra med lösenord eller liknande.

Saker jag inte kände till angående dessa HomeKit prylar var möjligheten att exempelvis låsa dörren om ingen är hemma, så att man inte glömmer bort detta. Det går också att aktivera säkerhetskameror och liknande när dörren är låst och ingen är hemma. Möjligheterna att vara riktigt kreativ med sensorer och liknande är fantastiskt enkelt. Ett annat exempel är att vår balkongdörr larmar om någon kommer in där om ingen är hemma och ytterdörren är låst. Perfekt för dom varma sommardagarna man inte vill stänga överallt.

Detta är som sagt den första av många paket som dyker upp denna vecka. Ju mer saker som dyker upp, desto mer möjligheter får jag att mixtra med automationer och liknande. När mina säkerhetskameror kommer så blir det riktigt intressant. ?

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.

Kommentarer är avslagna

oktober 2023
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Digital Loppis
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.