remaining walls of ruined abandoned building

Cold Steel SRK SK5 – Uppdatering!

Jag har fått in en fråga från en läsare som undrar när jag kommer att publicera mitt test av Cold Steel SRK SK5:an. Den borde ha varit online vid det här laget, men jag har råkat ut för lite tekniska problem. Låt mig förklara.

Ett problem som jag haft tidigare…
När jag började testa denna kniv så råkade jag ut för ett problem som jag tidigare haft med Cold Steel knivar, nämligen att eggen är väldigt mjuk. Redan efter mina första moment, där jag testar att hugga och klyva med kniven, så hade den tappat ungefär 30-40% av sin skärpa. Jag hade råkat ut för eggskador och andra tråkigheter.

Jag kommer förstås inte att skriva ett test på en kniv som beter sig på detta sätt. Men samtidigt är det inte ett helt okänt fel för mig. Tidigare Cold Steel knivar jag ägt har betett sig på detta sätt. Inte alla, men jag har råkat ut för det tidigare. Lösningen är inte så problematisk som man tror och oftast så har knivarna ”gått till sig” efter att man slipat eggen lite extra.

Jag håller just nu på att testa kniven, slipa den och testa den igen, vilket tar lite tid. Jag är helt säker på att Cold Steel SRK SK5 ska prestera bättre än den gör i dagsläget, vilket gör att jag inte kommer att presentera något resultat före jag bedömt att den är bortom räddning, eller går till sig helt.

När kommer testet?
Jag hoppas att hinna med att testa kniven ytterligare redan nu i helgen. Kanske även testa att filma mina upplevelser med min nya iPhone 14 Pro. Jag lovar ingenting, men ska försöka mitt bästa.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.