Bort med Lars Fält samlingen…

Nu har jag lagt upp bägge Lars Fält knivarna till försäljning på min Digitala Loppis, som vanligt är det ”först till kvarn” som gäller och priserna avser förstås använda produkter, inte nya. Lars Fält Knife, den med fast blad, har fått följa med på äventyr nu i sommar. Jag har slipat den till äkta scandi, vilket gör den otroligt vass. Den har vänsterhängd slida med eldstålshållare (det finns att köpa högerhängda slidor hos Casström). Den har eldstål med grepp i masurbjörk. Den är använd men runt 90% är kvar av eldstålet, så den är inte slut riktigt ännu. 😁

Läs mitt test på kniven om du vill veta mer.

Lars Fält Lock Back Foldern är enbart öppnad och fotograferad inför mitt test. Själva testmomenten genomfördes med den första kniven som Casström levererade. Den är med andra ord ny, men jag kan inte säga att den är i nyskick ändå. Läs mitt test på kniven så förstår du vad jag menar.

Jag säljer bägge för ett paketpris, så länge bägge är kvar förstås. Se produktinformationen på min Digitala Loppis för mer information.

Nu när det är klart så vill jag prata lite om varför jag gör detta och inte bara att jag gör detta.

En oangenäm känsla
Efter mina diskussioner med Casström angående Lars Fält Lock Back Folder kniven som jag fick skicka tillbaka, så känns det inte längre så trevligt att använda dessa knivar. Jag har absolut inget emot den vanliga Lars Fält kniven med fast blad. Det är en fantastisk kniv, den fungerar fantastiskt och den ser väldigt fin ut.

Problemet var att redan från början var planen att använda bägge Lars Fält knivarna ute i skogen, vilket grusades lite i och med att vår filosofi inte riktigt ligger på samma nivå. Knivarna fungerar garanterat tillsammans, så missförstå mig rätt här. Det är bara att det inte längre känns ”roligt” att använda knivarna, allra minst Lars Fält fällkniven.

Jag har valt att gå tillbaka till att använda andra knivar ute skogen och samtliga Casström blir således överflödiga i min samling och ska bort så fort som möjligt. Därför har jag lagt ut dom till ett mycket förmånligt pris. Helst paketpriset, för dom som vill ha ett fint ”bushcraft-paket”.

Detta blir för övrigt dom sista Casström knivarna jag köper och testar på ett bra tag. Det känns förstås trist att det ska bli så här, men det känns helt enkelt inte roligt att använda dom längre. Jag hoppas att någon annan, som inte känner likadant, får mycket nöje med dom istället.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.