Att ha en dedikerad ryggsäck – Ett tips

Om man gillar att fiska, bushcrafting eller på annat sätt spendera tid i skogen, så kan det vara en väldigt bra idé att ha en dedikerad ryggsäck att använda vid sådana tillfällen. Till saken hör att man i princip alltid, oavsett vad man hittar på, behöver ha med sig generella saker. Dessa kan man med fördel förvara i väskan tills det är dags att åka ut i skogen igen.

Personligen så har jag en väska som innehåller mycket smått och gott, lite som en ”skogs-EDC”. Om du är EDC människa så förstår du vad jag menar. I min väska så finns det:

 • En reservkniv (Normalt sett Mora Kansbol)
 • Första förband
 • Tarp med värme-reflektor
 • Regn Poncho
 • Toalettpapper (alltid bra att ha med)
 • Eldstål
 • Fatwood / Kåd-hartz
 • Tändare
 • Wildo mat kit (bästa lösningen)
 • 2x nödfiltar
 • Eldrör (för att blåsa liv i elden)
 • Paracord (4×5 meter)
 • Fällbar såg
 • Powerbank med kablar (för nödfall)
 • … säkert lite till som jag glömmer bort

Genom att ha en dedikerad väska med dessa saker i så behöver jag inte springa omkring och leta efter saker om jag får ett infall och vill iväg. Jag har även fört över denna mentalitet till min äldsta son, som också har en skogs-väska redo, så att vi inte slösar bort värdefull tid om vi ska ut och fiska eller på äventyr i skogen.

Saker som jag aldrig packar i min väska i förväg är dock mat och annat som riskerar bli dåligt. Även vattenflaskor och annat som jag normalt har med mig packas när vi ska åka och ligger inte i väskan.

Jag hoppas att detta snabba tips kan hjälpa den som vill bygga upp en väska för skogsäventyret och slippa allt krångel med att hitta allt, eller glömma viktiga saker, när det är bråttom.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar