Askungen är tillbaka igen.

Nu är askungen tillbaka. Jag var nyligen och hämtade upp henne på Elgiganten… Om du sitter och kliar dig i huvudet nu och undrar om jag brukat någon illegal drog så kan jag förklara att ”Askungen” är smeknamnet på vår Deebot städrobot, som plötsligt gick sönder. Jag har skrivit om detta tidigare, jag lovar. 😅

Hur som helst så har dom bytt ut moderkort och sensorer, så hon är som ny igen, trots många arbetstimmar under skalet. Även om vi pratar om en ”pryl” så måste jag säga att hon varit saknad här hemma. Man brukar säga att man inte saknar katten före råttorna dansar på bordet och lite så är det nog (fast dammråttor på golvet). Även om vi dammsugit flera gånger i veckan så blir det ändå inte så effektivt som när Askungen löst det åt oss.

Förmågan att smita in under soffor, sängar och andra möbler gör att man slipper krypa runt på alla fyra för att städa ordentligt, vilket jag är tacksam för. Men det är just den schemalagda rengöringen som är bekväm. När man kommer hem från jobbet så är det redan städat och Askungen står på laddaren igen. Otroligt smidigt.

Det finns förstås ställen där hon inte kan städa, men det löser man ju snabbt själv med vår Dyson. Huvudsaken är att majoriteten av städningen redan är färdig och utförs medan vi är upptagna med annat. Det är just då som en städrobot skiner. 😋

För att avrunda detta inlägg kan jag säga att vi är glada att ha vår robot tillbaka och samtidigt vill jag påminna om att en städrobot utsätts för rätt mycket ”belastningsskador” och behöver underhållas regelbundet för att klara av att städa ordentligt. En städrobot som inte hålls efter nöts i förtid och om du väntar för länge så kan det vara försent att göra något åt den.

Jag kan säga att jag sett skräckexempel, mer behöver jag inte säga.

Ibland spelar det dock ingen roll hur mycket man än underhåller, när något går snett i elektroniken, vilket var Askungens fall. Som tur är så finns det dom som livnär sig på att fixa till saker som gått snett i den tekniska världen. 😄

Kontentan är dock, se efter din städrobot, så slipper du själv stå på knä för att dammsuga under möblerna. 😅

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar