adult alone backlit dark

Apple HomeKit – Bekymmer i paradiset!

Efter att ha använt Apple HomeKit väldigt länge utan problem, så har nu problem börjat visa sig. Efter senaste uppdateringen från Apple så slutade ungefär hälften av mina automationer att fungera. Vissa saker fungerar, men bara ibland. Andra saker fungerar inte alls, någonsin.

Med tanke på hur sofistikerat mitt system för hemautomation är vid det här laget så blev jag lite stressad över att läsa att några personer fått ordning på detta problem genom att rensa allt och börja om från början. Lite nära näsblod i mitt fall, då det faktiskt är många månaders scriptdesign och annat som troligen behöver göras om.

Jag vet inte varför mitt Apple HomeKit har börjat spöka väldigt mycket den senaste tiden, men det är nästan dagligen som sensorer inte reagerar när man passerar, högtalare som inte spelar och mycket annat mystiskt som krånglar. Jag förstår även från information på Internet att jag inte är ensam om att ha detta problem. Det är tydligen rätt så vanligt efter iOS 16 släpptes, vilket är väldigt trist.

Om du har Apple HomeKit och har upptäckt problem efter iOS 16, skicka in en kommentar eller kontakta mig via menyn ovan, så kanske jag har hittat en lösning som fungerar. Eller så kanske du har hittat en lättare lösning än att börja om igen. =)

Jag ska leta vidare efter något alternativt sätt att lösa mina bekymmer på, men i annat fall får jag väl bita i det sura äpplet (liknelse menad) och börja om från början igen.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.