Allt fler väljer Victorinox!

Att Victorinox har en gedigen mängd med användare är knappast någon nyhet, men något som faktiskt överraskade mig var att den skaran ökar med stadiga steg. Jag säger att jag är överraskad, men baserat på alla brev och historier från läsare som jag får in så förstod jag nästan det.

Men varför väljer man då att gå över mer och mer till Victorinox och deras multiverktyg? Jag tror personligen på fyra orsaker, men det är förstås bara enligt min ringa uppfattning och ingen fakta.

 1. Man vill vara laglig
  I Sverige så har vi ganska restriktiva knivlagar. Många väljer att strunta i dessa, men vi som passionerat gillar våra knivar och EDC lösningar försöker helst hålla oss väl med lagen. En Victorinox räknas inte som ett vapen, ur myndighetsperspektiv. Det är en fick-kniv som har många andra funktioner. Den är inte heller hotfull eller ”taktisk” på något sätt, vilket bidrar till att den inte uppfattas som ett hot om man plockar upp den ur fickan, även på ett publikt ställe.
 2. Man inser att kniven bara är en del av ens EDC
  Att ha en kniv som EDC fungerar till en viss del, men att använda en Victorinox Swiss Army Knife gör att man har en verktygslåda med sig. Den som använt vanliga knivar och testat Victorinox inser snart att det inte räcker med ett blad. Att ha en sax, såg, fil, skruvmejsel och mycket annat fungerar betydligt bättre i långa loppet och erbjuder funktionalitet som är långt över något annat verktyg på marknaden.
 3. Priset får avgöra
  Att köpa en Victorinox är väldigt överkomligt. Priserna är oftast väldigt låga i förhållande till det man får. Dom allra mest avancerade modellerna (Cyber Tool L) kostar runt 1000 kr, men majoriteten kan man köpa för hälften av det.
 4. Idolerna går över till Victorinox
  Många av knivvärldens eliter på YouTube har på senaste tiden börjat använda Victorinox knivar till vardags. Detta gör att man ser mer och mer av dessa i videos och även att det pratas mer om dom överallt på Internet. All denna ”hype” gör att populariteten går upp och Victorinox sprids lättare till yngre generationen också.

När jag får in brev från läsare som handlar om Victorinox så rör det inte om dom ska ha en Victorinox, utan hjälp med vilken modell dom ska ha. Allt beror förstås på tycke, smak och främst behov. Det någon tycker är perfekt kanske någon tycker är för lite eller för mycket, så enkelt är det bara.

Mitt råd till alla som vill börja med Victorinox är att börja smått och billigt. Satsa några hundra på en modell som verkar ha det mesta, typ Victorinox Huntsman. Om man sedan upptäcker att man saknar något verktyg så är det bara att uppgradera. Kanske vill man till och med skippa saker man inte använder och kan gå ned i modell. Allt är möjligt och det som styr är behovet.

Att titta runt på YouTube och följa personer som Felix Immler gör ju förstås att man inspireras och eventuellt hittar sin favorit på en gång. Man kan aldrig gå fel med en Victorinox och att äga många är aldrig ett problem, eftersom man lätt kan anpassa den man bär efter vilken situation som uppstår.

När du bestämt dig för vilken du vill ha så rekommenderar jag att du besöker Slims.se och tittar vad Mats har till salu. Slims.se är troligen Sveriges trevligaste och mest mångfacetterade butik med Victorinox och tillbehör till dessa.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.