Victorinox knivställ DIY

Jag satt och hade lite tråkigt, så när min son behövde ha någonstans att placera sin Victorinox så tänkte jag vara lite kreativ. Efter att ha dammat av min laser så tog jag en gammal kork från en Koskenkorva flaska, du vet dom där med trä-kork. Några minuter senare så hade jag samlat på mig alla mått jag behövde och konstaterade samtidigt att den lilla kniven på Victorinox Swiss Army Knife passar perfekt att använda som fästpunkten i knivstället.

Nackdelen är att en liten bit av knivens egg blir exponerad och klåfingriga barn får då chansen att skära sig, men det går förstås att använda lite klar tejp för att skydda små fingrar från eggen när den står i stället.

På bilden så syns min trotjänare, min Cybertool L, men samtidigt har jag provat detta knivställ med alla mina Victorinox och ingen ”tippar”, vilket gör att jag hittat en ”sweetspot” när det gäller tyngdpunkten. Vad tycker ni? Kanske jag ska börja tillverka och sälja dessa för ungefär 150 kr, eftersom det är vad en Koskenkorva likör kostar att köpa. =)

Om jag ska gå in på detaljerna så tog den ungefär 1 minut att göra med lasern, inklusive att skära bottenplattan, som är i tjock kartong. Den är inte egentligen nödvändig, men kan hjälpa till att undvika att någon skär sig om dom plockar upp den och stoppar in fingret under, eftersom det finns ett exponerat blad där.

I och med att det sitter en kork av plast på insidan av träkorken, så blir det friktion när man stoppar in kniven. Detta gör att den står rakt upp och inte ”sladdrar omkring”, som om det bara skulle ha varit trä.

Nåja. Detta var en simpel lösning på ett simpelt problem, så jag skryter inte om denna. Den ska oljas, slipas och donas med innan jag är nöjd. Dock har jag fixat en ritning för LightBurn så att jag kan återskapa denna kreation närhelst jag får tag på Koskenkorva korkar. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.