”Vad hände med Victorinox Venture Pro?”

Stefan, En trogen läsare, har hört av sig angående mitt utlovade test av Victorinox Venture Pro och varför det dröjer. Han skriver ”jag sitter här och väntar på en motivation att kasta ut pengar på en Venture Pro, men ingenting”. Jag kan gissa att det är många som funderar samma sak, men kanske inte orkat skicka ett meddelande för att få svar på detta. Därför skriver jag nu ett inlägg, så att även dom som inte törs höra av sig får veta lite mer. 🤭

Anledningen till att det dröjer att få mer information och historier runt Venture Pro beror inte på att min ”förälskelse” har lagt sig och nu har kniven hamnat i en låda under sängen, tvärt om så har jag funnit mycket nöje med att använda den till många finare projekt. Som exempelvis matlagning, där jag tycker att den är fruktansvärt smidig och lättsam att använda.

Anledningen till att innehållet har sinat är att jag inte hunnit vara ut på några äventyr på ett bra tag. I skogarna här uppe så är det fortfarande metervis med snö och det är helt enkelt inte speciellt roligt att försöka gräva sig ned för att hitta något roligt att ”bushcrafta”. Men tills snön har börjat försvinna så bygger jag ändå upp mer erfarenhet med denna kniv genom vardagliga saker, som just matlagning.

Det är faktiskt ett bra tips till den som är otålig och vill lära sig att hantera en specifik kniv bättre ute i skogen. Passa på att använda den till allt möjligt hemmavid först, så får du snabbt in känslan för hur kniven beter sig i handen.

Jag har även fått in en läsarfråga, från Sebastian, en annan läsare, som berör hur mycket Venture Pro kostar och var man köper den. Jag är säker på att jag skrivit detta tidigare, men Mats på Slims.se ett bra ställe att starta på. Han kommer inte att ligga inne med några lager på Venture knivarna, på grund av att dom kostar rätt så mycket, men om du frågar snällt så kan han fixa en åt dig. Hälsa gärna från mig. 😊

Glöm inte att fråga om priset innan du beställer, eftersom Venture serien har skjutit i höjden prismässigt den senaste tiden. Bara så att du inte får en otrevlig upplevelse i efterhand. 😅

Så fort vädret tillåter så ska jag börja göra lite små projekt med Venture Pro, vilket jag tänkte filma och lägga upp på YouTube kanalen (och även här förstås). Men det lär dröja ännu ett tag.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.