Tillbaka till rötterna, men ändå inte…

Ibland sitter jag och tittar runt på nätet för att hitta något intressant att köpa och testa, men det blir snart uppenbart att det är enklare sagt än gjort. Jag har testat det mesta intressant som jag hittat tidigare och nya knivar är svåra att få tag på. I alla fall dom som väcker mitt intresse.

Ibland funderar jag att jag nått gränsen för att längre bli överraskad av någon kniv. Dom flesta knivar jag tittar på går att avgöra att dom är obekväma eller konstigt designade, utan att jag längre behöver köpa dom.

Just nu känns det som fast-blads-knivar är mest intressanta, då våren och sommaren är i antågande. Därför är det nästan uteslutande dessa knivar jag tittar på. Men vad ska man satsa på? Vem gör egentligen den bästa kniven av alla?

Ett problem jag har är också att alla knivar har gått upp i pris sedan Covid gjorde sin närvaro känd. Knivar som tidigare kostade 850 kr kostar nu 1450 kr. Vi pratar om samma kniv, bara mycket högre pris. Om jag tvekade att köpa dom förr så är denna höjning inte något som övertygar mig att köpa dom nu.

En tanke som slog mig är att gå tillbaka till rötterna igen. Börja testa knivar som jag redan testat tidigare. Se om jag fått någon ny uppfattning och känsla av knivarna som jag började testa för länge sedan. Märken som Casström har sakta försvunnit i bakgrunden bakom mina övriga tester, men det är ju absolut fina knivar som definitivt är intressanta för alla som gillar uteliv och Bushcraft.

Att dom valt att gå över till Sleipner stål känns lite jobbigt, men även här har priserna gått upp märkbart. Jag börjar genast att tveka och fundera om det är rätta sättet. Kanske ska jag satsa på något jag inte testat tidigare, men funderat på att testa…

En knivtillverkare som jag faktiskt aldrig testat, men varit sååå nära att köpa i många år är Enzo. Även dessa har väldigt fina knivar som är framtagna för bruk, inte för att använda som utställningsföremål. Till skillnad från Casström så har Enzo satsat mycket på bättre stål, premium stål, vilket givetvis får priserna att skjuta i höjden lite, men konstigt nog så är dom väldigt prisvärda ändå. Enzo knivar med Elmax stål och många andra ”high-end” pulverstål kostar mycket mindre än vad man förväntar sig.

Jag har därför börjat dammsuga Internet efter min ”nästa bästa” och vi får se vad jag kommer fram till.

Om du känner ”Men varför har han inte testat…” så är det helt öppet att skriva en kommentar eller höra av sig genom mina ”Läsarfrågor”.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.