The Agent

Det är inte ofta som jag rekommenderar något till mina läsare som inte har med knivar, teknik eller EDC att göra. Denna gång vill jag dock informera om en podcast-serie som heter ”The Agent”, som skildrar den fantastiska, turbulenta och helt sanna historien om Jack Barsky, den längst överlevande medlemmen av KGBs ”illegals” program.

En sleeper-agent som gömde sig i USA i över 10 år, utan att gömma sig alls, i kalla krigets högtid. Man får veta om hans liv och hur hans närmaste påverkades av det dubbelliv som han levde. Man får veta om utbildningar och olika tekniker som användes för att kommunicera på så säkert sätt så möjligt, i en tid där teknikens intåg knappt startat.

Jag ska inte avslöja allt för mycket, men vill säga att jag faktiskt fattat tycke till denna serie och kan rekommendera den varmt om du är intresserad av spioner, spänning och livs levande James Bond typer. Att kalla Jack Barsky för en ”James Bond typ” är kanske en överdrift, men det är i alla fall en genuin spion. ??‍♀️

Exekutiv producent är Jason Hoch, Alden Ehrenreich och ingen mindre än Jack Barsky själv. Till skillnad från andra böcker man läser så är faktiskt Jack Barsky fortfarande vid liv och hälsa, förhoppningsvis. Vilket gör att återberättandet om hans liv känns lite mer genuint och inte allt för uttagna i svängarna.

Som sagt. Lyssna på The Agent om du är intresserad av spioneri och spänning. Det är gratis och finns tillgängligt i din favorit podcast-app.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.