landscape photography of mountains covered in snow

Något nytt att snöa in på…

Saken med mig är att jag hela tiden försöker hitta saker att lära mig mer om. När jag hittar något jag gillar så har jag en tendens, eller 100% chans, att snöa in på ämnet. Dom senaste åren så har det varit knivar. Först med fasta blad, för Bushcraft, sedan blev det fällknivar också. Multiverktyg har också varit i fokus länge. Jag har faktiskt använt multiverktyg och tänger som EDC i över 20 år nu, vilket jag fortfarande gör varje dag.

När jag snöat in på något tillräckligt länge och lärt mig allt jag kan tänka mig rörande ämnet, så tappar jag alltid intresset. Det känns lite som att man når slutet på resan och det är inte längre roligt att hålla på med knivar. Visst gillar jag själva användningen av knivar, men det är inte längre trevligt att ”jaga draken” och försöka hitta ”den perfekta kniven”, eftersom illusionen blivit en realistisk omöjlighet.

Men sen då… Vad finns det mer att snöa in på? Att ha en mängd knivar i en låda som aldrig används eftersom jag hittat något bättre, det är inte speciellt roligt. Visst har jag några värdefulla knivar, alltså knivar som jag har bara för att jag gillar dom så mycket. Dock kommer dom inte mycket till användning.

Från och med idag så har jag tänkt ”trappa ned” på knivar och fokusera mer på EDC och andra prylar som är användbara istället. Jag kommer säkert att lägga upp lite mer knivar till salu på min Digitala Loppis inom kort.

Jag tänkte bara skriva detta för min egen skull, så att jag kan gå tillbaka och läsa när jag tappade intresset. ?

Men istället för att man ska se detta inlägg som ett ”farväl till knivar”, så ska man se det som en nystart med en annan inriktning med mer och intressanta inlägg.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.