MacOS 15 – Bättre på säkerhet!

Förutom att jag sitter med iOS 18 på min iPhone så har jag förstås börjat testa MacOS 15, Sequoia. Där är förändringarna väldigt subtila jämfört med iOS, men jag har ändå märkt av stora förbättringar, främst på hur den hanterar säkerhetsnycklar.

Där jag tidigare svor över att jag hela tiden behövde använda min iPhone som nyckel för att ta mig in på min hemsida, exempelvis, behöver jag nu enbart slå in användarnamnet så blir jag verifierad och inloggad direkt från webbläsaren.

Detta kan förstås verka som ett ”icke-problem” för många, men då jag använder liknande system på i princip alla hemsidor som jag hanterar så är det mycket skillnad mellan att slå in några tecken på tangentbordet, jämfört med att plocka upp telefonen, aktivera kameran, scanna en QR kod, använda FaceID och slutligen vänta på att tekniken ska ”hinna ikapp” och logga in mig.

Hur som helst är passkey, eller lösenordsnyckel, ett suveränt system att säkra upp hemsidor, appar och annat som i vanliga fall kräver lösenord. Att det börjar fungera bättre på Sequoia gör mig lycklig.

Som sagt har jag svårt att hitta några övriga distinkta förändringar i operativsystemet. I alla fall kosmetiskt. ”Under huven” är jag övertygad att mycket förbättringar och optimeringar har skett, allra helst när det kommer till spel och underhållning, som blir Apples nästa stora satsning, på alla deras plattformar.

Jag återkommer med mer uppdateringar så fort jag hittar något värt att skriva om rörande Apples senaste operativsystem.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar