Läsarfråga: Typsnitt

Erik frågar: Hej Urban. Tänkte bara kolla med dig vilket typsnitt du har på graveringen som du har på dina Fällkniven knivar. Hade gärna i framtiden sett en recension av Fällkniven TH2. Tack för en trevlig sida. 

Svar: Hej Erik.

Typsnittet som Fällkniven använder för att gravera mitt namn heter Gunplay, men jag har även använt vanligt Arial, med versaler. Problemet med ”Gunplay” är att den har öppningar på bokstäverna, som kan misstas för repor eller att graveringen släppt/misslyckats.

Om du besöker https://fallkniven.se/lasergravyr/ så finns deras typsnitt där. Det är lite begränsade alternativ, men samtidigt ska man väl inte tänka allt för mycket på just typsnittet, utan hellre vad man vill att det ska stå. =) Fällknivens graveringsmaskin är lite gammal, men väldigt kompetent trots det.

När det gäller Taiga modellerna så hade jag faktiskt planerat in ett möte med Fällkniven, men på grund av Covid så har det lagts lite på is just nu. Jag brukar vilja åka direkt till fabriken och prata med dom rörande design och tankarna runt kniven innan jag testar den. Dessutom är dom ju otroligt trevliga att prata med och kan otroligt mycket om just knivar.

Hoppas det var svar på din fråga. Om inte så är det bara att höra av dig igen.

Ha en bra dag.