Läsarfråga: Skydda läderslidor?

Stefan frågar: Hej Urban. Jag har nyligen köpt en kniv från Benchmade som hade läderslida. Jag är lite orolig att den ska bli skadad nu till våren när det är blött och eländigt överallt. Hur gör jag för att skydda den bäst?

Svar: Hej Stefan. För att skydda läderslidor så brukar jag använda mig av Nikwax Waterproofing Wax och köper denna från Widforss, då dom är billigast. Orsaken till att jag väljer Nikwax är att det är en naturlig produkt som inte skadar händer eller luktar illa. Detta gör att man kan massera in vaxet med händerna och kommer åt överallt.

Om detta är det bästa sättet att skydda sina läderslidor vet jag inte, men det fungerar för mig. Det du bör veta är att en läderslida aldrig blir 100% skyddad mot väta och smuts, men den blir i alla fall mer resistent än en obehandlad. Läderslidor bör aldrig utsättas för väta i onödan, så enkelt är det.

Ha en bra dag.

Notera att detta inlägg är 2 år gammalt. Tänk på att 2 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.