Läsarfråga: Pimp my Victorinox!

Erik, en av mina trogna läsare, har hört av sig och undrar lite hur han ska kunna fixa till sin Victorinox Huntsman för att den ska se lite mer ”fräck” ut. Denna fråga passar mig utsökt, eftersom jag nämligen har en ”pimpad” Huntsman själv. Låt mig snabbt gå igenom vad jag gjort med den för inspiration.

Notera också att jag inte köper handtagssidor i titan eller klär mina knivar i guld för att dom ska bli snygga. Tanken är att dom inte ska tappa funktionalitet eller ”bruksvärde”, utan tvärt om. Tanken är att dom ska var minst lika bra, helst bättre.

Samtliga prylar i detta inlägg kan köpas från Slims.se, vilket jag varmt rekommenderar då det är absolut enklast att köpa allt från ett och samma ställe. Jag har även länkat direkt till produkterna på Slims.se så att du hittar exakt det jag köpte till min Huntsman.

Det jag gjort var att byta handtagssidorna (skållorna) mot Vita Plus-versioner. Detta medför att jag förutom tandpetare och pincett även får den trycksatta pennan och rostfria nålen.

Tandpetaren och pincetten är även dessa utbytta mot svarta versioner, för att det ska se lite snyggare ut. Den har även en snodd från Victorinox i matchande svart färg.

I korkskruven så har jag placerat en Fire Ant tillsammans med ett fnöske, för att kunna göra upp eld i nödfall.

Förutom detta så har jag även polerat upp eggen på knivarna för att den ska vara chockerande vass när det behövs. Detta är i och för sig något jag gör på alla mina Victorinox, men det är ändå värt att nämna.

Det som däremot är viktigt är att om du vill ha pennan så måste du köpa ”plus” versioner av skållorna. Dom vanliga modellerna har INTE plats för pennan, om du inte modifierar dessa själv. Om du gillar DIY så rekommenderar jag denna video, där Felix Immler på Victorinox förklarar hur man gör plats för pennan utan några avancerade verktyg.

I övrigt så tycker jag att det räcker att modifiera sin Victorinox på detta sätt. Det finns kombinationer med olika färger att köpa av tandpetare, pincetter och skållor. Det finns även kamouflagefärgade versioner med olika mönster.

Samtliga prylar jag använt på min vita Huntsman är länkade, så om du vill göra samma sak så är det bara att shoppa på.

Om du behöver hjälp med att byta handtagssidorna på din Victorinox så har Felix Immler även gjort en instruktionsfilm som är väldigt lätt att följa och risken att något ska gå fel är minimal.

Lycka till och ha en riktigt bra dag.