Läsarfråga: Övertyga mig!

Sebastian frågar: Hej Urban. Jag vill att du övertygar mig om att morakniv kansbol är bättre än garberg. jag vill inte höra några andra argument. kör!

Svar: Ha ha ha. Ibland känner jag likadant, så jag kan relatera till känslan. Man vill att någon ska bekräfta det man själv kommit fram till utan någon kritik… Nåväl, jag är med på det.

Du ska få fem anledningar.

  1. Kansbol är en lättare kniv än Garberg, vilket gör att den inte känns lika mycket vid vandring eller tynger ned onödigt bältet.
  2. Trots att den är tunnare och har ett något billigare stål än Garberg så känns Kansbol stabil nog för i princip allt man kan tänka sig hitta på ute i skogen. Behöver man mer än så? Jag ser väldigt få som kör stridsvagn till jobbet, trots att dom tål mer än en vanlig bil… Eller hur?
  3. Kansbol är betydligt billigare än Garberg, vilket gör att du nästan kan köpa tre (3) Kansbol för en (1) Garberg. Där kan vi snacka om prisskillnad.
  4. Garberg finns enbart i svart färg. Inget fel i det, men visst är Kansbol i orange otroligt praktisk och snygg. Den är dessutom betydligt enklare att hitta om man tappar den någonstans. En borttappad kniv är en dålig kniv, kan man faktamässigt säga.
  5. Kansbol är betydligt trevligare att bereda mat med, en uppgift som man garanterat råkar ut för om man spenderar en eller fler dagar i skogen. Den är även perfekt att tälja till detaljer runt om i lägret. Dom allra flesta fokuserar för mycket på dom tunga uppgifterna, som inte alls är lika vanliga. Den fina delen är en viktig aspekt som många missar och kanske inte är förberedda på i lika stor utsträckning.

Så. Där har du dina fem mantran du kan uttala inför din investering. Samtliga punkter är helt korrekta, så det är inte något jag hittat på för att det ska låta bättre.

Lycka till med din nya kniv och ha en bra dag.