close up photography of apples

”Lär mig något nytt!”

Helmer har skickat in en läsarfråga, eller kanske en utmaning. Han vill lära sig något nytt på sin iPhone 13 Pro Max, som han inte känt till sedan tidigare. Eftersom jag omöjligen kan känna till vad han känner till så måste jag klura ut något riktigt speciellt denna gång.

För att öka mina chanser att lära Helmer något nytt så har jag bestämt att jag får 3 försök på mig, annars blir det ju jättesvårt och orättvist. 😅

Låt oss börja.

Markera flera objekt snabbt
När du sitter i mail, iMessage och många andra appar på din iPhone, så kan du markera flera objekt genom att helt enkelt använda två fingrar istället för ett. På detta sätt behöver du inte gå till menyn, välja ”välj” och klicka på varje objekt du vill välja. Inte många känner till detta, så jag hoppas att jag lärde ut något nytt nu. 😄

Hoppa snabbt mellan appar
Om du använder flera appar samtidigt på din iPhone så brukar du säkert dra upp med fingret i botten för att få upp dina appar och sedan välja en app från listan. Istället för att göra detta så kan du helt enkelt svepa vänster eller höger direkt på linjen längst ned. Om du gör detta så går det betydligt snabbare att byta mellan applikationer som är öppna. 😋

Notera att detta trick inte fungerar från hemskärmen, du måste vara i en app för att använda detta trick, så att din linje syns längst ned.

Skriv lika snabbt som du pratar
Att du kan använda din röst för att diktera text är säkert ingen nyhet, men att du kan skriva text samtidigt som du dikterar, för att förbättra precisionen och undvika misstag där du måste använda konstiga ord, det kanske du inte kände till. 😄

Ett litet bonustrick är att du dessutom kan säga ord som ”punkt”, ”utropstecken” och ”frågetecken” för att lägga in symbolerna i texten när du dikterar.

Det var dom tre snabba bidragen jag hade till denna läsar-utmaning eller fråga. Hoppas att jag lärde ut minst ett nytt trick som Helmer har nytta av på sin iPhone. Jag förväntar mig en kommentar om jag lärde någon fler än Helmer något nytt som dom har användning för. 😄

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.