Jakt på pannlampa

Äntligen har jag hittat en genre med EDC som jag verkligen behöver. Det rör sig om en, som titeln skvallrar om, pannlampa. Dock har jag lite krav som gör att det inte är helt lätt att hitta den perfekta modellen. Låt mig förklara vad jag behöver.

  1. Den måste vara ”löstagbar”, alltså kunna användas som en stand-alone lampa utan att man behöver använda själva bandet på lampan.. Högst specifikt, jag vet, men en väldigt smidig lösning om man behöver ha den i fickan eller EDC väskan.
  2. Den måste ha en batteritid som räcker och blir över. Inga 2 timmars brinntider här, utan 50+ är accepterat på lagom belysningseffekt.
  3. Uppladdningsbar. Den måste ha USB laddning för att kunna laddas på kontoret eller i fält på ett enkelt sätt. Inga special adapters eller annat godtas, det måste vara en standard USB laddning så att man alltid har en kabel i närheten.
  4. Den måste vara lätt och smidig att ha med sig. Inga klumpiga och tunga pannlampor som ska tumla runt i fickan.

Som ni förstår är det inte helt lätt att hitta något passande, men jag har ändå fått napp på Fenix, som har två olika modeller som lockar. Fenix HM61R är jag lite nyfiken på. Jag är dock långt ifrån att vara färdig med min jakt, som precis har påbörjats.

Om du känner för att tipsa mig om en pannlampa (hands-free-lampa) som matchar mina kriterier så är du välkommen att höra av dig genom en kommentar eller via mitt kontaktformulär.

Ha en riktigt trevlig dag så hörs vi snart igen.