iPhone 15 Pro Max – Tappat hoppet!

Jag har suttit och väntat på att den nya iPhone 15 Pro Max ska komma in i lager hos mina vanliga återförsäljare, men icke. Det har gått en månad sedan Apple presenterade telefonerna och ändå så är dom i princip omöjliga att få tag på.

Om man dessutom lägger dom senaste tidens problem och bekymmer rörande dessa telefoner till mixen så blir summan att det kanske inte är så smart att investera i en sådan telefon, överhuvudtaget. Jag älskar den senaste tekniken och att utforska nya funktioner och möjligheter, men något hände med mig när Apple släppte en ”ofärdig” telefon.

Alla kan förstås göra det misstaget, men Apple, som egentligen bara designar fyra olika modeller varje år, borde vid det här laget ha löst alla småsaker som annars återfinns i Android världen, bland telefoner för en fjärdedel av priset. Kortfattat kan man säga att jag tappade hoppet. Lusten att köpa en ny telefon har svalnat och jag har insett att jag är nöjd med det jag har, men kanske inte med det jag får.

Jag har därför, i princip, bestämt mig att inte byta bort min telefon. Den är blixtrande snabb och erbjuder mig 99% av vad den nya modellen gör, så det finns ju förstås ingen egentlig anledning att byta. iPhone 14 Pro är en väldigt kompetent och funktionell telefon, hur man än vrider och vänder på det.

Detta inlägg kanske låter som en ”click-bait” för många, men för mig är det en ganska så stor grej att INTE byta telefon varje år. När detta sker så betyder det att saker och ting inte riktigt klaffat som dom ska. När en ny iPhone inte längre lockar mig att kasta pengar på den, utan att tänka, så känns det lite som att Apple har missat något.

Om jag, som är ett inbitet Apple-fan, inte längre vill ha det senaste, då kan inser jag hur väldigt många andra tänker. Visst kan det kännas intressant att byta upp till en iPhone 15 om man har en iPhone 12 eller tidigare, men 13 och nyare… Kanske inte så mycket. Om man sitter med en 14-serie, då kan inte ens jag motivera att göra ett byte, vilket är rätt så chockerande.

Jag ville bara säga detta, så att ingen sitter och väntar på att jag ska byta telefon och skriva om mina upplevelser, som jag gjort år efter år. Detta år blir speciellt.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.