Hej då Twitter!

Den som har Twitter vet säkert vid det här laget att Elon Musk har köpt hela nätverket för smått imponerande 44 miljarder dollar. Eller, imponerande kanske är lite fel ord att använda då det leder till ännu ett socialt nätverk som tyvärr får vila i frid.

Skillnaden är att nu kan alla, inklusive du, få ett ”officiellt checkmark” som visar att du verkligen är personen som du säger att du är. Precis som alla kändisar som finns på Twitter. Skillnaden är att varken du eller jag är kändisar. Med andra ord så går det inte längre att lita på att personen man läser information ifrån verkligen är någon man troligen kan lita på. Inte för att jag menar att kändisar går att lita på, men det kändes ändå lite bättre att veta att personen i fråga inte hade köpt sin verifiering för 8 dollar i månaden. =)

Istället för att följa med på denna nedgående spiral av ett tidigare ganska bra socialt nätverk så hoppar jag skeppet redan nu. Elon Musk pratade om bättre integritet och mer öppet att diskutera saker. Detta har resulterar i en pajkastning utan dess like, samtidigt som Elon själv plockat fram Tweets från tidigare anställda på Twitter, för att hänga ut dessa i sina egna Tweets. Hur sjukt är inte det.

Risken är att saker och ting spårar ut och att man själv följer skeppet ned i djupet om man fortsätter använda Twitter. Om saker och ting någonsin normaliseras igen så kanske jag tar och skaffar ett konto, men tills detta sker så rensar jag allt Twitter från min hemsida, min dator och min telefon.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.

P.S om du har något tips på ett bra socialt nätverk, som inte försöker stjäla din information eller sälja dig till högstbjudande, kommentera gärna här nedanför. =)