close up photography of yellow green red and brown plastic cones on white lined surface

En utmaning har utfärdats!!!

När det kommer till att vara förberedd för allt, är ett EDC (Every Day Carry) kit oumbärligt. Det borde ju vara uppenbart för dom som läser min blogg att jag är en stor förespråkare av detta. Detta är dock första gången som jag fått en utmaning i EDC, vilket jag tyckte var lite lustigt.

Jag viftade bort idén, då det uppenbarligen rörde sig om någon som optimerat sitt kit för att vara så lätt som möjligt, utan att ta hänsyn till verkliga scenarios och vilka saker som behövs för just mig. EDC kit är ju högst personliga, så det är egentligen omöjligt att ”vara bäst” på detta.

Utmaningen bestod dock i att plocka ihop ett kit som var mer kompakt och packbart än utmanarens kit, samtidigt som det skulle väga mindre för att räknas som vinst. Jag ska också nämna att utmanaren själv inte är den som plockat ihop kittet, utan enligt uppgift har detta gjorts av ”en person som är professionell EDC:are”. Vad det nu ska betyda. 😄

Det finns några förhållningsregler som jag behöver följa för att utmaningen ska räknas som avklarad.

 • Allt måste vara väldigt packbart och lättare än 110 gram
 • Jag får inte tappa funktioner jämfört med utmanarens kit
 • Priset är ingen faktor, det får kosta hur mycket som helst

Nedan ser du bilden på utmaningen och dom verktyg som jag minst måste ha i mitt kit. Själva väskan för kittet är inte inkluderat i vikten, vilket gör att mina möjligheter blir betydligt större.

Nedan är en bild på utmanarens kit.

Dom saker som följaktligen måste finnas med är:

 • Penna
 • Pincett
 • Bithållare
 • Kniv
 • Sax
 • Skruvmejsel (bits)
 • Ficklampa

Så. Utan att börja fundera allt för mycket så gick jag till min EDC låda och plockade ihop några saker.

På min trogna EKS våg från det glada 80 talet så ser ni en vikt på 106 gram, vilket är 3,5 gram mindre än utmanaren. I kittet så finns:

 • Ficklampa
 • Kniv (2 st)
 • Stjärnmejsel
 • Penna
 • Sax
 • Pincett
 • Platt 3 mm mejsel
 • Kapsylöppnare
 • Kabelskalare
 • Nagelfil
 • Nagelrensare
 • Bithållare med två bits (stjärn+platt)
 • Skiftnyckel 0-21 mm
 • Bräckjärn (Prybar)

Jag tror jag checkade alla saker och dessutom så introducerade jag ännu mer saker som gärna får slås. Jag har inte ett lika gediget bit-kit, men jag såg ingenstans att det var tvunget att vara ett specifikt antal bits. Målsättningen med mitt kit var att det skulle bli användbart och packbart, för att fungera till vardags. Då skruvar är ett mindre problem för mig, men muttrar är ett större problem, så fick det bli en skiftnyckel i titan istället.

I denna skiftnyckel/prybar så finns det bithållare för både mindre bits och normalstora bits, bägge med magnetisk hållare.

Jag inväntar med spänning om jag klarade utmaningen eller inte. 😊

Sist av allt så vill jag säga att ovanstående ”utmaning” enbart gjordes för att jag tänkte det kunde vara kul. Jag skulle aldrig uppmana någon att ”tävla i EDC”, då det är en absurd sak egentligen. Samtidigt är det roligt att kunna bolla tankar och idéer mellan varandra, så att det blir lättare att optimera och anpassa sitt eget kit.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.