EDC – Den dagliga bördan…

Efter mycket debatterande och funderande så har jag bestämt mig för att bli bättre på EDC och smarta lösningar för vardag och äventyr.

Faktum är att jag, liksom många andra män, släpar med sig åtskilligt med saker varje dag. Nycklar, kort, verktyg, plånböcker, plåster och ”i fall att” saker som är bra att ha. Detta kulminerar i en uppsjö av saker i olika fickor på jackor och framförallt är det fulla fickor på byxorna. Detta är varken bekvämt eller behjälpligt när man behöver något.

För några veckor sedan så skulle jag vara ute och arbeta, långt från samhället, flera dagar. Jag bestämde mig för att ta med en väska och stoppa ned dom allra vanligaste sakerna jag använder där. När jag insåg att väskan hade mer plats så fyllde jag även över det jag hade i fickor i väskan. Utan att jag insåg det då så var detta början till något nytt, som jag bara kan beskriva som ”ordning och reda”. Helt plötsligt var det lätt att hitta den där kabeln när jag var tvungen att ladda min GPS/Handdator utan att behöva tömma alla fickor. Min väska hade också några små fack som perfekt rymde min powerbank och några pennor.

När jag reflekterade tillbaka på hur trevligt det var att ha allt samlat på ett ställe, samtidigt som jag slapp släpa med mig allt hela tiden, så insåg jag att detta var värt att utforska vidare. I samma veva så insåg jag att en ”vanlig väska” aldrig skulle duga för mitt ändamål, jag behöver givetvis en specialiserad väska för EDC-bruk. Sagt och gjort så beställde jag en Maxpedition Neat Freak från Slims.se, för att komplettera min allt växande samling av prylar.

Nu sitter säkert många och funderar ”men, har inte du en massa EDC prylar redan?”… Svaret är absolut. Jag äger en uppsjö av små händiga knivar, verktyg och organisatoriska små väskor/pouches redan i dagsläget. Problemet har hela tiden varit att jag inte tänkt på att samla allt på ett ställe. Att ha flera små väskor är lite smidigare än att ha allt löst liggande i fickorna, men det är inte lösningen jag letade efter. Att ha en större väska som rymmer det mesta, det är svaret jag letat efter. Det låter kanske som en ”no-brainer” att det blir smidigare att samla allt, men ibland ser man inte skogen för alla träd. ?

Genom att utrusta den mångsidiga EDC väskan med en grundläggande arsenal av prylar så kan jag klara det mesta jag behöver under en dag. Samtidigt kan jag avsätta plats för speciella tillfällen tack vare dom smarta organisatoriska lösningarna den erbjuder. Genom att ha en flexibel del i min EDC så går det lätt att anpassa innehållet för olika situationer utan att det behöver ta någon avsevärd tid.

Min fru är en stor supporter av denna idé då hon enligt egen utsago inte skulle klarar vardagen utan sin handväska. Detta är ju givetvis grunden till hennes EDC och något jag borde ha lärt mig av tidigare. Nu behöver hon kanske inte släpa med sig allt i sin väska när vi drar på äventyr, utan kan överlåta en viss del av den bördan på mig.

Jag återkommer givetvis med en recension och mer text än du orkar läsa angående EDC. ?

Ha en bra dag så hörs vi strax igen.