”Det är dumt att klyva ved med kniven som test!”

Jag har fått brev från en läsare som förklarar i detalj varför det är dumt att klyva ved med en kniv i mitt test. Grunden i detta brev är att nästan alla knivar klarar att klyva ved, så det säger ingenting om kniven på något sätt.

I vanliga fall så tycker jag det är intressant när läsare hör av sig med sina åsikter, men i detta fall var tonen så dålig att jag misstänker att det är någon som försöker läxa upp mig, vilket inte uppskattas. Jag har testat knivar i många år nu och har gedigen erfarenhet av alla förekommande moment, i mitt egendesignade test.

Tanken med detta moment, vedklyvning, är inte att avgöra OM kniven kan klyva ved. Mycket riktigt så är detta möjligt med i princip allt som kan kallas kniv. Testet går ut på att avgöra hur VÄL kniven utför detta moment. Skillnaden mellan en Fällkniven A1 Pro och en smörkniv är rätt så ordentlig, tro mig. Precis som med alla övriga moment som jag utför i mitt test så jämförs knivar med varandra och således kan man se om en kniv är bättre lämpad för ett visst moment än en annan, så länge jag testat knivarna i fråga.

Hoppas detta räckte som förklaring.