”Den bästa outdoor kniven 2023?”

En läsarfråga har inkommit. Denna gång är det Niklas som undrar vilken som är det bästa Outdoor kniven nu i 2023, enligt mig. Baserat på flera års testande och min långa erfarenhet av märket, så finns det två olika som jag kan rekommendera.

Morakniv Garberg & Kansbol
Detta är utan tvekan dom två bästa knivarna som Morakniv har tillverkat till dags datum. Kansbol passar utsökt till i princip allt man kan tänka sig ute i skogen, förutom dom riktigt tuffa uppgifterna. Garberg passar utsökt till tuffare uppgifter, men kanske inte dom allra finaste sakerna.

Bägge knivar stödjer samma tillbehör och går att bära på antingen höger eller vänster sida utan att behöva göra om något. Bägge tål smuts och fukt utan problem. bägge är enkla att hålla rena och väger väldigt lite i förhållande till vad man får.

Vill du vara säker på att ha 100% täckning i skogen? Köp bägge. Om du bara är intresserad av en kniv så rekommenderar jag den billigare versionen, Kansbol.

Varför inte någon annan kniv?
Orsaken är helt enkelt att hur du än letar så kommer du inte att hitta någon mer prisvärd kniv. Detta är allra helst en sanning idag, när priserna på alla knivar har stigit med nästan det dubbla. Att köpa en beprövad, väl balanserad och otroligt vass kniv för vad Morakniv begär, det är riktigt ovanligt idag. Om du dessutom besöker Hylte eller Widforss så kan du ofta hitta dessa knivar till kraftigt rabatterade priser.

Om du tar i princip vilken Amerikansk ”superkniv” för många tusen kronor och jämför med Morakniv Garberg eller Kansbol så garanterar jag att du kommer att inse att dyrare inte alltid behöver betyda bättre. =)

Ha en riktigt bra dag.