Senaste nyheterna inom mobilbranchen…

  • Sony har just avslöjat sin nya Xperia U mobiltelefon, som dessvärre inte verkar höja några ögonbryn.
  • HTC visade upp sitt nya flaggskepp, HTC One X, med Tegra 3 processor på 1.5 Ghz. Tegra 3 har som ni kanske redan vet 4 processorkärnor. Dessvärre har telefonen ett 1800 mAh batteri som är integrerat i telefonen. Många fruktar att detta underdimentionerade batteri inte gör denna telefon till en vinnare.
  • Samsung presenterade sin nya Galaxy BEAM telefon, som förutom dom vanliga smartphone funktionerna även har inbyggd projektor. Kritiker antar att detta lanserades av Samsung för att Apple försökt patentera tekniken förra året (2011). Vi som är lite pålästa vet att LG var först (2009), följt av Samsung (2010). Den största skillnaden var att LG Expo inte hade sin projektor integrerad i telefonen som Samsungs Beam. Men som vanligt är Apple ute efter att ”återuppfinna hjulet” genom att patentera och stämma alla som faktiskt hittar på saker själva.
  • Ubuntu på Android mobiltelefoner har blivit testat på riktigt av Engadget. Titta på filmen som finns här. Att köra Ubuntu och Android på mobiltelefonen intresserar mig. Dessvärre känner jag mig tveksam till att konceptet kommer att gå hem hos ”allmänheten”. Alla vet nog min överpositiva inställning till Ubuntu vid det här laget. Men detta till trots så är jag tveksam om jag representerar majoriteten i frågan.
  • Duracell presenterade sin trådlösa laddningsteknik i ny tappning. Denna gång behöver man bara ett litet chip, som är 0.9 mm tjockt. Man fäster den på sin vanliga (men förberedda) mobiltelefon och sedan har man trådlös laddning. Det finns en film här för dom som är intresserade.

Det här var dom senaste nyheterna jag läst. Mer kommer så fort vi fått chansen att titta runt lite på nätet. Som vanligt så hoppas vi att ni har en trevlig natt och vi ses lite senare.