Pinewood – Ännu en anledning!

När man tänker på Pinewood så tänker man på skog och jakt, i alla fall jag. Jag har varit en trogen kund till dom under många, många år och har faktiskt flera plagg som är över 12 år gamla, som ser nästan nya ut fortfarande. Jag har vindjackor, byxor, mössor, handskar och mycket mer. Dom är bekväma, hållbara och stilfulla. Vad mer kan man kräva av ett plagg? Kanske att det är ett Svenskt företag, har erkänt hög kvalitet och dessutom överkomliga priser? Allt detta och mycket mer får man faktiskt från Pinewood.

Om man är en människa som gillar naturen och gärna vill vara en så liten del av dess förfall som möjligt, så är det inte bara Fjällräven som man ska titta på. Trots att många tror att det är det enda Svenska märket som Många saker som Fjällräven är kända för, tillhör även Pinewoods agenda.

Låt mig berätta lite om bakgrunden, så att ni får en bra introduktion till märket. Företaget grundades i början av 90-talet, och det har sedan dess vuxit och blivit en framstående aktör inom friluftsbranschen. Från mammas källare till 300 m2 lokaler, från några få anställa till över 30 st anställda. Det är en succé- historia om något.

Pinewood är särskilt kända för sina kläder och utrustning som är avsedda för aktiviteter i det svenska klimatet och den nordiska naturen. Deras produkter är kända för att vara funktionella, tåliga och anpassade till krävande väderförhållanden. Företagets sortiment omfattar allt från jackor och byxor till skor och accessoarer, och de har även specialiserat sig på jakt- och fiskekläder, ett område där dom faktiskt slår många konkurrenter på fingrarna.

Det som gör Pinewood unikt är deras starka engagemang för hållbarhet och miljömedvetenhet. Deras produkter är ofta tillverkade med tanke på minimal miljöpåverkan, och de arbetar aktivt med att minska användningen av farliga kemikalier. 2017 så togs flourkarboner (PFC) bort helt och hållet från alla plagg. Dom satsar ständigt på ekologiska material, jackor och västar i syntetiskt dun av återvunna PET-flaskor, men även plagg tillverkade av spill från annan textilproduktion.

I och med sin starka närvaro inom friluftsindustrin och sitt fokus på kvalitet och miljöhänsyn har Pinewood blivit ett populärt val för dem som älskar att spendera tid i naturen, särskilt i det nordiska klimatet.

Så. Nu när du fått veta lite mer om Pinewood. Låt oss höra min historia rörande detta märke. 😉

En av mina fodrade byxor från Pinewood råkade ut för en otursam sak för några dagar sedan, en av drag-plopparna som satt i byxfickan gick sönder. Troligen har jag fastnat i något och helt enkelt ryckt bort den. Vänstra bilden visar hur den såg ut, medan högra visar hur den trasiga såg ut.

Istället för att byta ut bägge mot egen-gjorda modeller i paracord, så tänkte jag chansa och höra med Pinewood själva om dom kunde hjälpa mig. Vid det här laget så förväntade jag mig inget annat än ett ”LOL” som svar på brevet jag skickade. Helst när jag förklarade att byxorna i fråga var minst 10 år gamla. Efter mindre än en timme… Låt det sjunka in… Mindre… än… en… timme, så hörde Jeanette från Pinewood av sig och frågade vad jag hade för adress.

Några dagar senare så fick jag ett brev med flera nya ”drag-ploppar” som jag kunde montera på mina gamla, men trofasta, byxor. Hur fräckt är inte detta. Tänk att ett företag kan stå bakom sina produkter så pass länge som Pinewood. Man blir nästan hänförd. Dessutom var dessa uppdaterade och faktiskt lite snyggare än dom som satt på byxorna ”original”. Ber om ursäkt att vänstra bilden blev lite gulaktig, den togs i mörker, medan den andra under en lampa. 😉

Jag förstår att det kanske inte verkar som någon ”dyr sak” att skicka nya zipper-pulls för ett par byxor, men som med många andra saker så är det gesten som räknas. Dom hade lika gärna kunnat skicka mig det där ”LOL”-brevet och tagit det med en klackspark (som ett annat Svenskt märke gjort), men istället så tog dom sig tiden att skicka nya till mig.

Jag kan inte annat än applådera Pinewood för denna utsökta kundservice och hoppas dom mycket lycka och välgång i framtiden. Jag är en trogen kund som fortsätter vara trogen, många långa år framöver. Jag hoppas också att jag kan väcka mina läsares intresse för detta märke, om det är någon som missat att dom existerar. 😁

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.