MacBook Air M1 – Mer spökerier

Det börjar kännas som en följetång utan dess like. Jag plågas dagligen av buggar i form av musen och tangentbordet som slutar fungera. Varannan dag så slår den externa skärmen inte på alls, men sedan börjar den magiskt fungera igen efter 10 minuter.

En sak jag kan tillföra listan är att musen ibland hamnar fel och blir skev jämfört med muspekaren på skärmen. Oftast så ”klickar” den ungefär 3-4 cm nedanför där muspekaren är, samt lite åt vänster. Detta fel sker lite när som helst och är fruktansvärt irriterande när man ska försöka jobba i exempelvis numbers, då fel fält blir valt och man hinner skriva en massa fel innan man upptäcker det.

Idag satt jag och korrigerade GPS information åt företaget på datorn, när muspekaren helt plötsligt bestämde sig för att vara lite fel. Det tog länge innan jag upptäckte detta, då det inte fanns så många fält att klicka på i programmet. Det verkade helt enkelt som att knapparna på musen slutade att fungera helt och hållet. Efter ungefär 5 minuters förvirring så lyckades jag av en slump se hur muspekaren passerade ett aktivt fält (mouse over) och kunde då lista ut att den var skev igen.

Jag har betydligt mer buggar, men dessa är små och obetydliga jämfört med att tappa tangentbord, mus och skärm… Det är ”the Big ones” så att säga.

Nåja. Jag sitter och hyser hopp till en uppdatering inom kort. Apple borde vara på gång att lösa dessa problem vid det här laget, annars måste jag nog ta kontakt med Apple supporten och lämna tillbaka denna mackapär. Det är väldigt synd att den ska vara så buggig, helst om man räknar bort dom få men kritiska sakerna, så fungerar den smått fantastiskt i övrigt.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.