Läsarfråga: Vad för skydd ska jag köpa?

Johnny frågar: Vad för skydd ska jag köpa för min Apple Watch och iPhone XS Max? Jag har provat några billiga men dom släpper eller lossnar efter ett tag. När det gäller Apple Watch så hittar jag ingenting som fungerar. Hjälp!

Svar: Hej Johnny.

Jag är långt ifrån en expert när det gäller skydd på Apple produkter, men jag har ändå ett bra råd till dig som du garanterat kommer att bli nöjd med. Om du besöker en MediaMarkt butik i närheten så har dom en maskin (troligen) som kan skära ut skydd till telefoner. Dom kan skära ut och montera ett skydd på din Apple Watch, som fungerar utsökt bra.

När du är där så kan du passa på att köpa ett skydd till skärmen på din iPhone också. MediaMarkt har utmärkta glasskydd för skärmen till dom flesta telefoner som service-avdelningen har hand om. Du får det monterat helt utan extra kostnad. Förutom monteringen så ingår livstids garanti på skydden. Blir det något fel är det bara att åka till MediaMarkt och få nya skydd. Så enkelt är det.

Observera att jag inte pratar om ”märkes-skydd”, utan dom skydd som butiken erbjuder med garantier. När det gäller ”vanliga” skydd så har jag slutat med dessa för länge sedan. Bara skräp och pengar i sjön om du frågar mig.

Låter det för bra för att vara sant? Det tyckte jag också. Nu när jag använt dessa skydd i flera år så vet jag bättre än tidigare. Det enda jag egentligen inte kan ge några råd om är vilket skal du ska ha till din telefon, det är högst personligt och något man väljer beroende på tycke och smak. Men jag antar att du menade skydd för skärmarna huvudsakligen.

Om jag missförstod frågan så är du välkommen att höra av dig igen.

Ha en trevlig dag och helg.