Läsarfråga: Multiverktyg

Göran frågar: Tack för bra tester! Är lite av en tool nut själv. Blev väldigt sugen på en Charge+ TTi efter att jag läste din recension, Wirecutter är imponerade av Skeleton CX. Är det något du har testat/har åsikt om?

Svar: Hej Göran.

Jag har inte testat Skeletool CX, mest på grund av att den saknar sax. Detta är ett av grundkraven jag har på mina multiverktyg då många moment blir enklare då.

Jag älskade min Charge+ TTi men var dum nog att sälja den till en god vän som är befäl i ett specialförband. Han har troligen mer nytta av den än mig, men jag kan inte undgå att känna mig lite dum som sålde den. Att hitta en Charge+ TTi för ett bra pris är nästan omöjligt nuförtiden.

Jag har sneglat lite på Leatherman Free P4 ett längre tag, men då många som haft detta verktyg rapporterar lite ljummen upplevelse, många problem och för högt pris så avvaktar jag kanske till version 2 kommer.

När det gäller ”det perfekta verktyget” så tror jag att det är högst individuellt. Det som dock alltid varit en vinnare för mig är Victorinox verktyg, då dessa håller betydligt högre kvalité än i princip alla andra på marknaden. Inga kanter, allt är polerat och vackert. Precisionen i verktyget gör också att man upplever deras multiverktyg som väldigt robusta och genomtänkta.

Jag pratar då främst om Victorinox Swisstool serien, inte den vanliga Swiss Army Tool varianten.

Titta gärna på dom verktygen om du har möjlighet. Jag garanterar att du inte blir missnöjd. Dock kan dom vara dyra att köpa om man inte har tur att hitta någon som rear ut dom. Kolla också vilka funktioner verktyget har, eftersom det finns många varianter där bland annat knivbladet är annorlunda.

Hoppas detta var svar på din fråga, om inte så är det bara att höra av dig igen.

Ha en bra dag.

Tags:

Comments are closed

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.