Läsarfråga: Hur mycket kostar program och applikationer till Linux?

Jag har tänkt prova Linux en längre tid, men jag vill inte börja lägga ut pengar på ett ”nytt” operativsystem riktigt ännu. Hur mycket kostar ett Linux program/applikation i genomsnitt?” – Karin

Hej Karin.

I genomsnitt kostar Linux applikationer/program 0 kr (inklusive moms och frakt). Skämt åsido så kallas inte Linux ett open-source operativsystem för inte. Det finns väldigt få program som kostar pengar att köpa. I princip är allt som du kan få tag på helt och hållet gratis.

Detta är ett nytt perspektiv för personer som inte vet vad Linux är, samt personer som fastnat i Microsofts klor. Du kan med enkelhet installera Linux tillsammans med ditt nuvarande Windows operativsystem och köra båda på din dator utan problem. Detta ger dig en möjlighet att jämföra hastigheter och smidighet när det gäller att göra vettiga saker.

Jag är rätt så övertygad om att du kommer att falla pladask för Linux efter du har förstått hur smidigt och enkelt det är.

Gå till www.ubuntu.com och läs lite, så får du en bättre förståelse för vad Linux är och vilken skillnad det kan göra för ditt fortsatta digitala liv.

Ha en trevlig kväll.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.