Kubuntu, nu börjar det flyta på…

Att gå från Ubuntu till Kubuntu kanske inte verkar vara ett sånt stort steg. Men i min värld, där Windows sätter standarden för hur saker och ting ska fungera och se ut, så är Kubuntu som att sätta sig framför ett Sci-Fi program på TV.

Dom grafiska effekterna flyter på utan några som helst problem eller ”lagg”. Samma gäller operativet i helhet. Kubuntu är blixtsnabbt, det är snyggt och det är förvånansvärt funktionellt.

Jag är långt ifrån expert på Linux och det är först i princip för två år sedan som jag började ens titta åt denna ”avstickare”. Mest för att jag var less på hur Windows fungerade och ser ut. Jag började min resa med Ubuntu och deras gränssnitt som är uppbyggt på Gnome UI.

Linux var då betydligt bättre än Windows. Snabbare, stabilare och det finns i princip hur mycket program att ladda ner… HELT GRATIS?! Detta var något som jag hade problem med att linda mitt sinne runt. Hur kan någon göra något så bra och dessutom inte ta betalt för det?

När jag nu ramlat in på Kubuntu, som är Ubuntu fast med KDE UI, så blev Linux mitt huvudsakliga operativsystem. Det är allt jag någonsin önskat mig av ett operativsystem, samtidigt som allt är gratis och 100 gånger snyggare än Windows troligen någonsin kommer att bli.

Den som inte vet vad Linux är förstår inte heller skillnaden mellan Gnome och KDE. Kortfattat kan man beskriva att Gnome ser ut som Windows gjorde förr i tiden, samt att KDE ser ut som Windows möjligtvis skulle kunna se ut som i framtiden.

Förutom att erbjuda grafiska effekter som deformerbara fönster och allmänt förbluffande saker, så erbjuder Kubuntu ett användarsätt som är bekant och känns riktigt hemma för oss som är uppväxta med Windows.

Som jag alltid säger, om du inte har provat Kubuntu eller Ubuntu, gör det. =)

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.