Den första av Apples nya 12 serie att rulla ut i butikerna var iPhone 12. Man kan säga att det är ”standard-versionen”, men samtidigt så blir den troligen den mest sålda iPhone för 2020.

 1. Skärm
  Skärmen på iPhone 12 är inte tillverkad av Samsung. Denna gång är det LG som står för tekniken. Jag har i ärlighetens namn inte upptäckt några distinkta skillnader mellan skärmarna, som verkar likvärdigt bra. Som alltid på Apples iPhones så är skärmarna optimerade in i minsta detalj och även om iPhone 12 är ”standard-modellen” så är det OLED även i den.
 2. Design
  Designmässigt så har iPhone 12 blivit lite retro-inspirerad från gamla iPhone 4. Hörnen är kantiga, fram och baksida är platta. Den tillhör dock en av mina absoluta favoriter då den erbjuder bra grepp och ligger tryggt och bekvämt i handen. Allt som allt har Apple verkligen hittat rätt, igen. Jag gissar att många Android tillverkare kommer att följa och strax erbjuda liknande designer, som det brukar vara.
 3. Kamera
  Detta år har Apple behållit kamerorna över hela serien, vilket gör att du får samma kameror i iPhone 12 som i 12 Pro, med skillnaden att du inte har telefoto kameran. I övrigt är dom exakt lika bra på att ta bilder, vilket dom gör väldigt bra. Jag tror att Apple kommer att fortsätta hålla sin plats på topplistorna runt om i världen även med denna serie.
 4. Batteritid
  Trots lite mindre batteri än tidigare (iPhone 11) så har iPhone 12 mycket bra batteritid. Den är inte mycket bättre än föregångaren, men samtidigt så är den heller inte sämre, vilket är det viktigaste. Vid normal användning så får man räkna med att ladda ungefär varannan dag, med vissa undantag där man kan behöva sätta den på laddaren på kvällen.
 5. Prestanda
  Prestandamässigt så är iPhone 12 snabbare än ASUS ROG 3 speltelefonen, trots att vi bara pratar om ”standard-modellen” av iPhone. Alla i hela iPhone 12 serien har nämligen A14 SoC under huven och den enda egentliga skillnaden är att PRO modellerna har 6 GB RAM och standard/mini har 4 GB RAM.
 6. Kommunikation
  Mottagning och sändningsförmågan på iPhone 12 är minst lika bra som på iPhone 12 Pro Max, vilket gör att den inte lämnar mycket att önska på den fronten. Hastigheterna jämfört med iPhone 11 har ökat med ungefär 40% på WIFI och mer än 80% på Tele2 mobilt Internet, vilket är väldigt trevligt.
 7. Prisvärdhet
  iPhone 12 kan knappast kallas för en billig telefon, men med tanke på hur mycket man får för pengarna detta år så vill jag påstå att den är mer prisvärd än tidigare. Även standard-versionen har detta år 5G, vilket är trevligt. Med tanke på hur lång livslängd det är på en iPhone och hur länge Apple erbjuder uppdateringar till operativsystemet så är iPhone 12 en väl värd investering.
 8. Sammanfattning
  iPhone 12 är som sagt Apples standard modell i år, men till skillnad från tidigare år så finns det inte mycket kompromisser. Även på den ”billiga” versionen får man 5G, OLED skärm, stereohögtalare, kristall-förstärkt skärm, trådlös laddning, A14 processor och fantastiska kameror, precis som i alla andra modeller. Just därför är steget mellan en iPhone 12 och en iPhone 12 Pro inte speciellt långt, trots att det skiljer drygt 3000 kr mellan dom.

Tags:

Comments are closed

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.