Huawei Mate 9 Pro – på ingång.

Som dom flesta förstod så kunda jag inte nöja mig med min till synes perfekta Honor 8, utan var prompt tvungen att beställa en Mate 9 Pro.

Men det är inte med en klar övertygelse som jag tryckte på knappen för att förbeställa mitt kitt med VR hjälm, Noice Cancel headset, skärmskydd och lite annat godis. Det finns nämligen saker som jag är övertygad kommer att irritera mig till vansinne.

På plats ett hittar vi faktumet att Mate 9 Pro har fingeravtrycksläsaren på framsidan (likt Samsung). Detta är något som jag har hatat på Samsungs telefoner och troligtvis kommer jag att irritera mig på placeringen även på en Huawei.

Andra saken som troligen kommer att irritera är också relaterat till Samsungs designspråk, nämligen ”edge-designen” som i princip gör skärmskydd helt omöjliga att använda på ett vettigt sätt.

Nu kanske en vettig människa skulle ha funderat ”hmm, kanske jag inte ska spendera 8.500 kr på en telefon som jag troligen inte blir nöjd med”, men å andra sidan är jag ju inte som alla andra.

Det som lockar med Mate 9 Pro är dock saker som 6 GB RAM, 128 GB lagring, Kirin 960 processorn och all teknik som Huawei har forskat fram för att vara dom bästa, snabbaste och ”fräschaste valet” för alla som längtar efter nästa flaggskepp på mobilmarknaden.

Förutom att detta är Huaweis första telefon med Android N (7.x) så är det även första generationen som stödjer 4K videoinspelning, vilket normalt sett är en nackdel. Dock verkar Huawei inte göra speciellt många ”rookie-missar”, utan arbetar genomtänkt och målmedvetet. Detta är både inspirerande och betryggande när man spenderar en hög med pengar på något oprövat.

Så. Vad domen blir kommer ni strax på veta. Redan den 17:de December är min Mate 9 Pro beräknad att anlända, men med julen nalkandes så kan det bli betydligt senare.

Jag återkommer när jag vet mer.