Hobby, eller?

Igår satt jag och tittade på ”Live At Apollo” som är en ståupp show på BBC Entertainment. Det var en komiker som pratade om att han provar alla hobbies som finns, så länge dom inte farliga. Hans största problem var att han blev jätteintresserad av något, köper den bästa utrustningen och sedan blir han less och går över till något annat.

Det slog mig att vi var rätt så lika i det avseendet. Jag brukar intressera mig för nya saker hela tiden. Exempelvis tennis, som var populärt ett tag för mig. Jag läste, tittade och konsumerade allt som hade med tennis att göra. Jag köpte det värsta titanomspunna tennisracket som gick att få tag på. Dom värsta bollarna som var klassade för proffsmatcher. Sedan blev jag less… =)

Om det hade varit så att detta bara hände en enda gång så hade jag inte sagt något. Men det sker ungefär 1-3 gånger om året. Förut var det värre, vilket min goda vän Jim fick erfara. Faktiskt var det nog så att vi båda trissade upp varandra att börja med en specifik hobby.

Några hobbies som kostat skjortan, men aldrig överlevde tristess-barrikaden är:

Pilbågsskytte (köpte utrustning för nära 20.000 kr), Luftgevärsskytte (”bara” runt 10.000 kr), Tennis (runt 8000 kr), Mountainbikes, osv, osv…

Men det finns en hobby som faktiskt toppar listorna, men som faktiskt inte ännu har blivit tråkigt för mig. Det handlar givetvis om mobiltelefoni. Har jag lagt ned runt 70-100.000 kr per år på mobiltelefoner och har ägt mer än 350 st. Om man räknar ut att jag började med mobiltelefoner på 90-talet så inser man snart att det är en hel massa pengar som lagts ut genom tiderna. Kanske inte nödvändigtvis bara telefoner heller, utan kringutrustning som Bluetooth headsets, bilhållare, gadgets och annat ”nödvändigt”.

På senare tid har tillverkarna börjat lugna ned sig lite, vilket har lättat på min vilja att direkt skaffa den senaste mobiltelefonen. Exempelvis så utgår Samsung oftast med den värsta och bästa mobiltelefonen direkt och börjar sedan sälja långsammare och billigare telefoner som liknade ”flaggskeppet”.

Om man jämför med tidigare år så har min ”mobilbudget” krympt till en bråkdel. Förra året så hamnade slutsumman på runt 30-40.000 kr, men då har jag räknat in surfplattor och annat ”cellulärt” i den summan.

Tänk om man kunde vrida tillbaka tiden och sätta pengarna på ett sparkonto istället för att bränna dom på mobiltelefoner och annat krafs. Jag hade varit (mång)miljonär idag. =)

Nåja. Jag har i alla fall haft mycket nöje och nytta med mina ”leksaker” och det är väl det som räknas i slutänden. Man lever ju bara en gång, så vitt jag vet. Varför lägga pengarna på hög och titta på dom när man kan göra så mycket annat roligt med dom. =)

Ha en trevlig natt.