Har du en importerad Samsung Galaxy S II?

En kompis till mig har en Galaxy S II som är fast på 2.3.3. Det går inte att uppgradera den till nuvarande 2.3.5. Det visade sig rätt så snart att han råkat ut för en importerad telefon från Italien. Företaget han köpte telefonen ifrån informerade inte om att dom importerade telefoner från andra länder och eftersom den hade Svenska så tänkte vi inte på det.

Men när det kommer till att uppdatera telefonen så börjar det gorma till sig. KIES använder sig av en kod i telefonen som heter CSC, som avgör vilket land och om den tillhör någon speciell operatör.

Om du tar fram nummerplattan och skriver in * # 1 2 3 4 # på din telefon (Stjärna-Fyrkant-1-2-3-4-Fyrkant) så kommer din CSC kod fram. Om du har en nordisk telefon så ska den ha antingen koden I9100XWKI4 eller I9100OXXKI2, annars har du också råkat ut för en utländsk telefon.

Om du, utan att veta om det, fått en importerad telefon så ska du lämna tillbaka den till återförsäljaren. Om han vägrar så tar du kontakt med din lokala konsumentvägledare för hjälp.

Ha en trevlig kväll.