En tid med Galaxy Tab 10.1…

Efter min ändå begränsade tid med Galaxy Tab 10.1 så har jag lärt mig hur den fungerar på ett väldigt bra sätt. Jag har faktiskt börjat inse att en surfplatta inte är en sån dålig ide. Det finns vissa saker som jag skulle vilja förbättra, saker som jag vill ändra på och saker som jag hoppas implementeras i framtiden. Låt mig beskriva vad jag önskar till Galaxy Tab 12.1… =)

Connectivity
Galaxy Tab 10.1 har för många begränsningar. Jag hade väldigt gärna haft en USB Host port på den. Dessutom borde den ha en Micro USB ingång, om än bara för laddningen.

Storlek
Lite större, snabbare processor och greppvänligt yttre skal. Detta hade gjort denna surfplatta till en vinnare i mina ögon. Jag har dock löst greppvänligheten och storleken genom att använda ett yttre skal som både skyddar och gör den lite bättre att hålla i.

Kompabilitet
Den borde kunna agera server åt andra Android enheter. Detta är ändå det närmaste man kommer en PC inom Android världen. Jag såg faktiskt surfplattan som ett ”moderskepp” till min mobiltelefon, vilket är en felaktig beskrivning eftersom min telefon har massor av lösningar som surfplattan saknar.

Minne och utrymme
Seriöst, 16 Gb på en surfplatta? Min mobiltelefon har minst dubbelt så mycket utrymme och den kan utökas med mer genom Micro SD kort. Surfplattan har inga möjligheter att expanderas. En surfplatta av denna kaliber borde ha minst 64 Gb utrymme och det borde inte vara något problem för Samsung att sälja den med det minnet. Priset borde inte heller påverkas speciellt, då minnen inte kostar många kronor i dagsläget.

Jag har dock fått lite ”inside” information och Samsung kan komma att lansera både en 32 och 64 Gb version, kanske inte för den Europeiska marknaden, men modellerna finns på ritbordet.

Swype, på Svenska?!
Jag måste även här säga ”seriöst?”. Samsung Galaxy S II kommer med Swype på Svenska, men inte surfplattan. Det närmaste man kommer är Norska, vilket givetvis gormar till rättstavningen rätt så ordentligt. Detta är nog bland dom värsta besvikelser jag upplevt med surfplattan hittils. Jag älskar Swype och tycker att det fungerar perfekt på telefonen. På surfplattan hade det varit underbart att ha ett litet tangentbord med Swype istället för knappar som är stora som frimärken.

Om dom bara fixar dom här sakerna så hade jag varit glad. Tanken att byta mot någon annan surfplatta har slagit mig, men marknaden har trots allt ingenting som slår GT10.1 i dagsläget. Vi får se vad framtiden har att ge.

Ha en trevlig helg.

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.