Efter en tid med… Jaktkit Knv2 Mil

Precis som med tekniska saker som mobiltelefoner så brukar jag göra mina recensioner på knivar och utrustning några veckor efter att jag testat dessa under ”normala förhållanden”. Men det är väldigt sällan man skriver ned sina känslor rörande en produkt efter en längre tids erfarenhet.

Jag fortsätter alltid att använda knivar och utrustning långt efter att recensionen är skriven och när vi specifikt tittar på knivar så brukar jag alltid rotera och variera vilken som får följa med ut i skogen.

I den första delen av ”efter en tid med…” så är det Jaktkit Knv2 i Militärt utförande som vi tittar närmare på.

Låt oss börja…

Hur lång tid?
Jaktkit Knv2 Mil har varit med mig i 11 månader, i ur och skur.

Största nackdelen?
Den största nackdelen med Knv2 är att slidan är svår att rengöra om man ”grisar ned” med fiskrens och liknande. Den är av formpressad Kydex och det är lite pillrigt att kunna komma åt överallt. Detta är dock inte en stor nackdel, utan egentligen det enda jag kan peka på som ”nackdel”.

Största fördelen?
Slidan på Knv2 är väldigt anpassningsbar och snygg. För mig som gillar att montera knivar på diverse kreativa sätt så är slidan faktiskt något jag till och med hade kunnat betala extra för att få. Riktigt bra passform, väldigt välgjord. Jag vill även passa på att lovorda den mörka beläggningen på bladet som verkar överjordiskt hållbart.

Tankar om produkten?
När jag tänker tillbaka på tiden med Knv2 så förstår jag inte att den överlevt den behandling som den fått utstå. Förutom min Skrama så har nog Knv2 fått mest ”stryk” av alla knivar i min ägo.

Trots detta så ser den I dags datum nästan helt oanvänd ut och har alltid fungerat till 100% ute i skogen. Stålet som jag trodde var ett billigt Kinesiskt stål, har visat sig vara i princip oförstörbart och hålla en väldigt bra skärpa.

Det som förvånade mig mest rörande Jaktkit och Knv2, när jag först testade den, var att den inte är mer populär än den redan är. Jag har faktiskt inte hört eller sett en negativ recension eller åsikt rörande denna kniv till dags datum, vilket är ovanligt.

Förslag till förbättring?
Det är väldigt svårt att ge kreativa lösningar på andras innovationer, men i vissa fall kan det kanske hjälpa till att förbättra en redan bra produkt. När det gäller Knv2 så har jag två konkreta förslag att ge.

  1. En enklare slida som är lättare att rengöra. Fällkniven har sina plastslidor som till en början kanske framstår som dåliga, men efterhand så visar dom sig vara genialiska i sin formgivning. Att sälja dessa som en ”nedgradering” till den fantastiska slidan i Kydex kanske hade varit en idé.
  2. En variant ”Knv2 XL” med längre blad (ca 140 mm) vilket lämpar sig bättre för att klyva med och underlättar huggning av grenar och liknande. När det gäller Knv2 så är den i princip perfektion för mig, om den bara hade varit aningen längre (och tyngre).

Slutordet
Det man alltid måste ställa sig när det rör en produkt är ”skulle du köpa den igen?” Om svaret är ”ja” så är det mest troligen en bra produkt. När det gäller Knv2 så skulle jag inte fundera många sekunder innan jag beställde en ny. Den är ofta med mig ute i skogen och är bland dom mest pålitliga knivar jag äger.

Den är inte perfekt, det anser jag ingen kniv vara, men den uppfyller många kriterier som jag har på en kniv. Detta gör att den genast blir önskvärd på dom flesta äventyr.

I framtiden hoppas jag på att testa mer knivar från Jaktkit och även att jag kan få fler att uppmärksamma denna ”doldis” på den Svenska knivmarknaden.

Om du är intresserad av en likadan kniv så kan du besöka Jaktkit och se om dom finns i lager.

Ha en bra dag och tveka inte att kommentera eller fråga om det är något du undrar över.