DAG 2 – Första dagen utan iOS och Android

Idag var min Lumia 950 XL redo för att användas ”live”. Dom senaste uppdateringarna och alla konton är installerade. Både mitt privata SIM och arbetets SIM är installerade och konfigurerade, samt alla bilder från Google överförda till One hos Microsoft.

Det blev en liten road-trip till Luleå för att införskaffa ett skärmskydd, leksaker till barnen och lite annat smått och gott. Hela tiden strömmade barnprogram från Netflix, filmer från Plex servern hemma och musik från Mix Radio, helt utan avbrott eller anslutningsproblem. Inte för att jag förväntat mig några problem, men varken iPhone eller Galaxy S6 fungerar att strömma på samma sätt utan avbrott. Nexus 6P har inga som helst bekymmer, kan också nämnas.

Det tar ett tag att ”acklimatisera” sig till Windows 10 Mobile, helst när man kommer från Android. Saker man tar för givet finns inte och tvärt om. Exempelvis finns inte YouTube att installera på Microsofts mobila OS, men å andra sidan finns TubeCast, som är betydligt bättre än originalet. Saker som Torrent-klienter finns det gott om. Men jag använder bara Torrex Pro, som fungerar perfekt till både Windows 10 på PC och på telefon.

Det enda jag inte är nöjd med och som irriterar varje dag är avsaknaden av stöd för Cromecast. Visst, det finns appar som löser dom flesta problem, men det är ändå trevligt att ha ett ”inbyggt” stöd för tekniken. Något jag hoppas är på gång inom kort. Detta är dock en bekvämlighet som jag kan lära mig att klara mig utan, eftersom jag primärt använder Chromecast hemma och har 100-tals andra sätt att utnyttja tekniken på.

I övrigt så rullar det på utan några större bekymmer. Kameran på Lumia 950 XL är smått fantastisk och erbjuder professionell kvalité till den mest amatöraktiga fotografen. Jag har lite exempel här nedan.

I exemplet ovan så ser ni vår lilla Elvis som fångar en boll i ultra-slow-motion, som telefonen tydligen var kapabel till, utan min vetskap. För, till skillnad från iPhone och Nexus, så kan man förutom att välja vilken del av filmen som ska presenteras i Slow-Motion, så kan man även välja hur långsam Slow-Motion det ska vara. Ett ord kommer bubblande… ”Sweet”… Lite synd att Elvis sprang rätt in i mig och gjorde att den optiska bildstabiliseringen fick arbeta övertid på slutet. =)

WP_20160227_10_10_44_Rich_LITro det eller ej, men denna bild togs vid ingången till Clas Ohlson i Luleå på Storheden. En ganska snygg bild som vintern skapat själv.

 

Vi hörs snart igen.

 

 

 

 

Notera att detta inlägg är 7 år gammalt. Tänk på att 7 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.