Apple beslutar att lugna sig lite…

Som många känner till så har Apple råkat ut för ett problem som fanns på Android för inte allt för länge sedan, nämligen instabilitet och buggar. Precis som jag förklarat tidigare så är det inte svårt att få en miniräknare med app-stöd att bli stabil och snabb, det är när man lägger till funktioner som allt börjar bli instabilt. Detta är precis vad som hände när Apple försökte vara innovativa och la till några fler funktioner på deras iPhone X.

Den senaste tidens problem med iOS har gjort att Apple nu beslutat att ta en paus från ”nyheter”. Dom ska försöka fokusera på att få tillbaka stabiliteten i operativsystemet och på detta sätt försöka återskapa kundnöjdheten som förut fanns. I och med lanseringen av iPhone X så har Apple förlorat en del av marknaden till Android-världen, vilket jag misstänker var en beräknad risk av Apple.

Redan för över ett år sedan så hamnade jag i diskussioner rörande stabilitet och snabbhet, där jag faktiskt försvarade Android trots att iOS var vinnare i båda kategorierna. Nu har dock vindarna vänt för Android som både uppvisar stabilare och snabbare operativsystem än iOS. Dessutom är Android ofantligt mer funktionellt och anpassningsbart, något som Apple ännu inte lyckats med.

Jag förutspår att Apple nu har ett stort problem att komma över. Dom kan inte presentera ”samma gamla” längre, utan att tappa ännu mer marknad till Android. Samtidigt kan dom inte vara ”innovativa” och utöka funktioner i sina telefoner utan att få ännu större problem med buggar och instabilitet. Det enda logiska dom egentligen kan göra är att ta ett steg tillbaka och försöka få fotfäste igen.

Apple får helt enkelt se sig tvingade att riskera en ännu större bit av kakan till Android för att sedan försöka arbeta sig tillbaka och skapa nöjda kunder.

Vi får se vad som händer. =)