Spyderco Manix 2 – Maxamet

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Som en mental kompensation för att min Steel Will Cut Jack Mini var skräp så har jag nu beställt en Spyderco Manix 2 i Maxamet, en av världens tuffaste knivstål. Detta är dock något som jag kan komma att ångra ännu mer… Låt mig förklara.

Förutom att Maxamet är bland världens tuffaste och mest slitstarka knivstål så är den otroligt tuff att slipa och underhålla, i förhållande till övriga superstål. Många har försökt sig på Maxamet och det har oftast slutat i tårar av frustration.

Om man sedan betänker att dom flesta av dessa är professionella knivslipare med många års erfarenhet och att jag själv är en glad amatör med mer teoretisk än praktisk erfarenhet av superstål och dess innehåll. Det som gör att Maxamet blir så tufft att slipa beror på dess höga innehåll av Wolfram (Tungsten).

Kort och gott så blir det spännande att testa detta väldigt nya och ovanliga superstål, men det kan visa sig vara väldigt svårt att hålla den vass.

Jag återkommer med en recension då det är läge för detta. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *