Läsarfråga: Slipa sin kniv?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Nils frågar: Vad brukar du använda för att slipa dina knivar, både ute i skogen och hemma.

Svar: Hej Nils. Jag brukar väldigt sällan behöva slipa mina knivar ute i fält, men jag har två olika lösningar som jag gärna använder oavsett var jag är. Den ena är Fällkniven DC4 och CC4, där alla sidor används för att få extrem skärpa.

Den andra lösningen är min work sharp field sharpener, som är en ”allt-i-allo” lösning jag gärna använder (review kommer inom kort).

Jag har tidigare använt Japanska våtslipstenar hemma, men då stålen i mina knivar är av det tuffare slaget så är det inte speciellt bra längre. Diamant och Keramik är det enda som fungerar bra för mig. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *