Multitasking förklarad…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Många frågor jag får som rör Apple vs Android cirkulerar kring begreppet multitasking. Jag tänkte försöka klarlägga varför Apple inte är med rörande detta.

Själva ordet ”multitasking” betyder att kunna göra två eller fler saker samtidigt. I mobilvärlden är det möjligheten att exempelvis titta på en film medan man surfar på Internet och letar produkten man tittar på, samtidigt.

Redan nu förstår dom flesta att Apple inte längre är med i racet, eftersom dom inte har multitasking på deras telefoner. Det går att hoppa mellan olika appar, men det är inte multitasking, det är bara möjligheten att kunna just hoppa mellan olika appar (aka. Task Switching).

I Android världen har man länge kunnat dela på skärmen för att utföra flera saker samtidigt och om några år så kommer säkert Apple också att behöva erbjuda samma funktionalitet, men som det är nu är Android ensam i racet om vem som har bäst multitasking.

Ha en bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *