Huawei siktar rakt upp på mobilmarknaden…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

I nyligen släppta siffror så visar det sig att Huawei har ökat sin omsättning med 15% i första halvan av 2017. Detta betyder att Huawei fortfarande (med god marginal) är världens tredje största mobiltillverkare.

Enligt Huawei så har inkomsten från försäljning ökat med 36.2% till 105,4 miljarder yuan (129 miljarder SEK) jämfört med samma period i fjol. Totala omsättningen låg på 283,1 miljarder yuan (346,65 miljarder SEK).

Totalt ökade smartphone försäljningen med 20,6% vilket resulterade i lite mer än 73 miljoner sålda telefoner. Detta i sin tur medför att Huawei har 9% av den globala marknaden första kvartalet 2017.

Bara för att göra en liten jämförelse så bifogar jag en grafisk överblick hur marknaden ser ut just nu (antal levererade telefoner).

Canalys Q2 2017, Q2 global smartphone sales, Samsung, Apple, Huawei, Oppo, Xiaomi

Så. Vad vill jag egentligen säga med dessa siffror? Inte mycket. Men det är intressant läsning i alla fall. Som ni ser är Huawei på väg uppåt i rasande fart, men tillverkare som Oppo och Xiaomi skjuter i höjden betydligt snabbare just nu. Mycket tack vare en blomstrande succé i Indien.

Nu inväntar jag bara resultaten från både Huawei och Apples RnD avdelningar. Enligt rykten så kommer Huawei att presentera en telefon som kommer att slå allt som finns på marknaden när det gäller prestanda.

Apple kommer som vanligt att revolutionera marknaden genom att deduktivt göra iPhone till en vanlig vik-telefon. =) Skämt åsido så kommer nog bägge presentera det bästa dom kan tillverka, vilket kommer att bli intressant.

Ha en trevlig dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *