Läsarfråga: Varför är Sony bättre på mjukvara?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Sebastian frågar: Hur kan det komma sig att en så pass liten aktör på mobilmarknaden som Sony kan leverera telefoner med Android 7.1.1 eller nyare, när Samsung bara lyckas komma upp i 7.0 på deras senaste?

Hej Sebastian.

Orsaken är troligen att Sony valt att använda en mycket mindre modifierad version av Android än Samsung. På så sätt kan dom erbjuda sina kunder en mer aktuell och framförallt säker version av Android.

I ärlighetens namn var detta något jag missat, så din fråga var lite av en överraskning för mig, men nu är jag påläst och hittade en till orsak att inte köpa en Galaxy S8. =)

Det glädjer mig att Sony faktiskt tar upp kampen om mjukvaran istället för att bara fokusera på hårdvara.

I min lite snabba undersökning så visade det sig att Xiaomi, Sony, OnePlus, Nokia, BlackBerry, Motorola, ZTE, Google, BQ Aquaris och Oppo alla har telefoner med Android 7.1 till salu. Samsung lyser dock med sin frånvaro från denna lista, något jag anser vara en dealbreaker i med att dagens smartphones vet mer om dig än din närmsta vän.

Du vill inte ha en version av Android som släpptes 22 Augusti 2016 i din telefon från 28 April 2017, eller?

Android 7.1.1 släpptes 5 December 2016, just saying. =)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *