Mixradio stänger…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

wp-1457675601413.pngIbland tas man på sängen när det svänger runt på den mobila marknaden. I detta fall var det Nokias fantastiska musiktjänst MixRadio som fick följa sin forna herres väg och begravas på den digitala kyrkogården. Efter den asiatiska musikjätten LINE köpt MixRadio från Microsoft i december 2014 så bestämde dom sig nu för att lägga ned verksamheten totalt.

Orsaken var helt enkelt att det inte lönade sig att erbjuda högkvalitativ strömmande musik helt gratis. Det jag kommer att sakna mest är möjligheten att skräddarsy vad man gillar för typ av musik, så kunde MixRadio själv lista ut vad man kände för att lyssna på. Till skillnad från andra tjänster med liknande funktioner så fungerade faktiskt MixRadio riktigt bra och det var väldigt sällan en låt kom upp som inte föll en i smaken.

Så, RIP MixRadio och jag hoppas att någon kan ta din plats på min telefon. Dagarna kommer att bli längre och tråkigare än någonsin…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *