Läsarfråga: Styrkelyfts SM, video konstig?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Det är många som har hört av sig angående live kameran som ska filma Stykelyfts SM i Jokkmokk 2012. Många säger att den ser utsträckt och konstig ut, andra säger att färgerna är felaktiga.

Jag kan rapportera att det inte är något fel på kameran, eller färgerna på utsändningen från datorn som hanterar video.

Problemet ligger i formatskillanden mellan Qrodos hemsida (19:6 format), medan kameran använder 4:3 format. Hur ska man då ordna till detta?

Starta upp länken (http://styrkelyft.qrodo.tv) och starta kamera 1. När du får bild och ljud så högerklickar du på bilden. Välj ”Stretching is…” alternativet. Fortsätt göra detta tills det står ”Stretching is Uniform”. Detta kommer att undvika att bilden blir utdragen.

Jag antar att alla färgproblem som folk har haft beror på just denna inställning, då bilden blir konstig av att sträckas.

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *