Nya hackningsförsök…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Igår blev ITPiraten.se utsatt för hackningsförsök från flera ställen. Tyvärr lyckades en hacker ta sig in och radera filer från servern, dock var allt säkerhetskopierat och det är återställt nu. Hur hackern lyckades utföra detta utan att vara inloggad vet vi för närvarande inte, men vi undersöker saken just nu.

För att få dessa hackningsförsök att sluta så har vi börjat svartlista hela ISP kedjor från ITPiraten.se. På detta sätt spelar det ingen roll om hackers försöker skifta IP adressen för att fortsätta sina försök att ta sig in. Vi begränsar tillgången till ITPiraten.se i stora delar av världen, då vi ändå skriver på Svenska och riktar in oss på Svenska läsare.

Huvudsakligen så rör det sig om hackers från Nederländerna, Italien och Spanien, så dessa filtreras hårt just nu.

Nattens hackningsförsök som ledde till att en hacker lyckades radera filer var droppen för oss och vår nya 0-tolerans policy kommer leda till att tusentals domäner, ISPs och IP adresser blir svartlistade inom det närmaste dygnet.

Om hackningsförsöken fortsätter i samma takt så kommer vi att förhindra access till ITPiraten.se från något annat land än just Sverige.

Ha en trevlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *